GY.I.K.

Gyakran ismétel kérdések

 

A feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFÁ-t?

Az áraink minden esetben bruttó árak, azok 27% áfá-t tartalmazzák

Mennyi a szállítási idő?

A termékekből jelenleg még nincs raktárkészletünk így a várható szállítási idő 3-18 munkanap között. Általában pár napon belül kézhez kapja a csomagját, de a szállítás hosszabb időt is igénybe vehet a termék vám eljárása miatt, ezért pontos szállítási időt nem tudunk megadni.

Személyes átvételre van lehetőség?

Sajnos egyenlőre nincs, de van lehetőség személyesen megtekinteni a színskálát a XXIII. kerületben előre egyeztetett időpontban.

Hogyan fizethetek a webáruházban?

Barionos fizetési rendszeren keresztül tud fizetni Mastercard, Maestro bankkártyával vagy Visa, Electron bankkártyával vagy pedig Amex bankkártyáva. Bővebb tájékoztatást a https://csillamtapeta.hu/shop_contact.php?tab=payment linken talál.

Nem kaptam meg a vásárlást visszaigazoló e-mailt. Mit tegyek?

Hívja a +36707473449 számot ahol a webáruházzal kapcsolatos minden technikai kérdésben szívesen segítünk.

 

Csillám festék:

Mennyi csillámpor kell a Glossy átlátszó festékhez?

A csillámpor mennyisége függ a kívánt hatástól. Általában 500g a javasolt mennyiség, de ha erőteljesebb hatást szeretne akkor 1kg-ot javasoljuk ( ebben az esetben a fal ugyanolyan telített lesz csillámporral mint a tapétáink) ha pedig csak egy enyhébb csillogásra vágyik, akkor 250g csillámport javasolunk.

250g csillámpor 1l festékhez: A fal alapszíne fog dominálni és csak enyhén fog csillogni a fal. Ebben az esetben kisebb szemű csillámport javaslunk. Javasolt rétegszám: akár 1 réteg is elegendő lehet.

500g csillámpor 1l festékhez: A fal alapszíne átlátszik, de erőteljesen csillogni fog a fal. Javasolt rétegszám: 2 réteg.

1kg csillámpor 1l festékhez: A fal alapszíne már szinte át sem látszik, így a fal teljes felülete csillámporral borított lesz. Javasolt rétegszám: 2-3 réteg.

 

Milyen legyen a felület amire felkenjük a Glossy átlátszó csillám festéket?

A felület minden esetben szennyeződés mentesnek kell lennie ( zsír- és pormentes stb.). A Glossy átlátszó csillám festéket diszperziós falfestékkel lekent falra kell felfesteni (mosható és egyébb fényes felületű festékeken a festék megcsúszhat). Erre a legjobb választás a Glossy színes falfesték. Fontos, hogy a fal egyenes legyen mert a göcsörtökben megáll a festék így foltos lesz a fal.

 

Mire lesz szükségem a Glossy átlátszó festék felkenéséhez?

Ha a fal már szakszerűen elő van készítve, akkor szükségünk lesz egy rövid szőrű velúr hengerre és egy megfelelő ecsetre a nehezebben hozzáférhető részekhez. Ezen kívül célszerű egy keverőedény amiben a festéket a csillámporral össze tudja keverni.

 

Csak a Glossy színes falfestéket használhatom alapszínnek?

Más falfestéket is választhat alapfestéknek, de fontos, hogy az alapfesték ne legyen mosható vagy fényes felületű mert ebben az esetben a festék megcsúszhat a felületen. Mivel nem ismerjük minden forgalomban lévő falfesték felületét, így garanciát csak abban az esetben tudunk vállalni ha Glossy színes falfestéket használ alapfestéknek mivel ezen a felületen tökéletesen  tapad a Glossy átlátszó csillám festék.

 

Hogy kenjem fel a Glossy átlátszó csillám festéket?

Fontos, hogy a csillámos festéket mindig egyenletesen oszlassuk el a falon és ne javítsunk bele foltokban mert ezek a hibák miatt a fal foltos lehet. A festék felkenését bízzuk hozzáértő szakemberre, hogy elkerülhessük a szakértelem hiánya miatt kialakulható hibákat.

Fontos, hogy a Glossy csillámos festéket állandóan keverjük festés közben, hogy a csillám szemek ne tudjanak leülni a festék aljára.

Minden esetben tartsa be a használati utasításban szereplő pontokat.

 

Milyen felületre használható a Glossy csillámos festék?

Elsősorban diszperziós festékkel lekent egyenes falakra. Több vásárlónk is használta már a terméket különféle felületek díszítésére és nem volt gondjuk, de erre garanciát nem tudunk vállalni.

 

Mennyi festékre lesz szükségem?

A festék literenként 10-12nm.-re elegendő, de ez függ a hozzáadott csillámpor mennyiségétől. A javasolt rétegszám 2 réteg, de ez függ attól, hogy milyen hatást szeretne elérni és mennyi csillámport használ a Glossy átlátszó csillámos festékhez.

 

A Glossy színes falfestékhez is szórható csillámpor?

Természetesen, a Glossy színes falfestékünk úgy lett kitalálva, hogy csillámport is hozzá tudjunk adni. Viszont a Glossy színes falfestékkel nem lehet olyan erőteljes hatást elérni mintha a Glossy átlátszó csillám festékhez adnánk 1kg csillámport.

 

Csillám tapéta:

Mennyire csillámos a tapéta?

A tapéták teljes felületét csillámpor borítja (sehol nem látszik át a tapéta színe), egy tekercs tapétát 1kg csillámpor borít.

Hullik a tapétáról a csillámpor?

Nem, nem hullik a csillámpor a tapétáról maximum csak a felrakás közben a felesleg jön le. Természtesen ez a tapétán nem fog meglátszodni. A glitteres tapétáról egyáltalán nem hullik, mert anyagában mintás a tapéta.

Mivel ragasszam fel a tapétát?

A legjobb választás a vlies tapétarahasztó vagy az üvegszövet- és textiltapéta ragasztó mivel a csillámos légáteresztő textil tapéták vastagabbak a hagyományos papír tapétáknál így fontos, hogy erősebb ragasztót válasszunk.

Szükséges szakember a csillámos tapéta felrakásához?

Nem feltétlenül szükséges, némi kézügyességgel saját magunk is fel tudjuk ragasztani a tapétát, mivel a csillámos légáteresztő textil tapéta vastagabb a papír alapú tapétáknál így sokkal könnyeb velük bánni. (pl.: nem szakad a tapéta), de természetesen a legbiztosabb ha szakember segítségét kérjük.

Mért van a tapéta szélén egy csík ami nem csillámporos?

Ez a csík a tapéta felhelyezését könnyíti. Így nem kell a falat a tapéta színével azonosra lefesteni az esetleges hézagok végett (ami a fal egyenletlensége miatt alakulhat ki). Amennyiben nincs szükségünkerra a csíkra könnyedén eltudjuk távolítani egy sniccerrel vagy egy ollóval.

Ezzel a segéd csíkkal együtt 70cm  széles a tapéta?

Nem, a 70cm a csillámos felületre vonatkozik plusz kb egy 1 cm a segéd csík. Egy-két milliméter eltérés előfordulhat.